Tisdags lektion

Lite segt med att uppdatera just tisdagslektionerns känner jag hahah. Men nu kommer inlägget!

I tisdags var det hoppning på schemat. Jag hade Essmeralda. Vi värmde upp, ställde upp oss och började hoppa en efter en. Först travade vi över några varannan upphöjda bommar, sedan skulle vi sätta oss ner, rida mellan ett par bommar, göra en stor volt och sedan komma på ett typ 30 cm hinder. Det gjorde vi en gång. Sedan red vi samma sak 3 gånger fast utsn någon volt, och få var sista hindret 50 cm isch. Det gick väldigt bra. Bara min hoppsits som förstör allt som vanligt...

Det ska bli skönt att få byta från Essmeralda, äntligen! Jag önskade både JW och Elegance, aka Elsa. Hoppas på båda då jag aldrig ridit Elsa, och JW har jag inte fått på lver ett år i min grupp...Men idag får jag se!Allmänt | | Kommentera |

Måndagens hopplektion

Hej! I måndags hade jag finaste Sunny.

Vi hade hoppning. Först värmde vi upp på en linje. Travbom innan ett kryss, sedan ett räcke. Vi hoppade det i olika höjder. Sedan hoppade vi ett räcke från kortsidsn till en oxer vid C. Det gick super! Sista uppvärmningen var att vi skulle vända från H och hoppa en oxer. Det gick jättebra det med. Jagfokuserade inte på formen någonting när vi red. Sedan hoppade vi banan. Banan var typ 70 cm skulle jag tro. Först linjen, galoppera, vända äver ridbanan, galoppbyte över en upphöjd bom, räcket på kortsidan, oxern vid C, galoppera till sama räcke, galoppera, vända vid H och hoppa oxer. Först så fick några hoppa, sedan höjde hon. När jag körde så var räcket på linjen typ 80 cm fick jag känslan av. Jag galoperar på, men hon vägrar och jag hamnar framför sadeln. Fick panik då jag sett videos där hästar bockat när sådant händer. Men jag satte mig tillbaka och Mimmi sänkte räcket. Bra det tänkte jag. Jag kom på det igen och då gick det bättre! Hoppade igenom banan utan några problem. Fina Sunny! När jag hoppat klart satt jag av. När sista tjejen hoppat så gick vi runt med hästarna. Mimmi hade hittat en hästsko och frågade vilken häst det var som tappat, jag visste direkt att det var Sunny. När jag galopperade förut så snubblade hon till och jag kände direkt att hon säkert tappade en sko. Så, det var hon! Inget mer med det, vi gick in med hästarna i stallet och utrustade av.

Sedan ringde min syster att hon va på parkeringen, men det visade sig att hon åkt till TANNE så jag påbörjade att gå hem istället. Men då stanmar en bil och där inne satt Ida och Jenny som var skitsnälla och lät mig på skjuts hem istället för att gå i spöregnet. Så bra att ha snälla kompisar!

Det var så kul att hoppa med Sunny!


Allmänt | | Kommentera |

Storsjöbadet

Idag drog jag, min syster och mamsi och papsi till storsjöbadet! Detvar vädigt kul. Åkte mycket kana och badade massor. Såklart gjorde jag det, det är ju ett bad.

Men när men varir där flera gånger så tråkas man ut och tänker bara att det typ inte finns någonting att göra där. Det är typ motionssimning, vilket jag aldrig gör, en stor äventyrspool och två bubbelpoolar. Tre kanor från ett torn och en lite gul kana vid äventyrspoolen. Man tråkas ut ganska fort. Det är liksom...Bada eller kana. Inget roligt när man testat allt. De renoverade ju för ett tag sen. Inte sp mycket, bara litebi den stora kanan. Raksträckan man åker i slutet är nu fylld med lite musik. Visst, ganska kul men man hör typ inte vilken låt det är hahah.

Senaste gången jag var på badet var dagen efter en tuff ridskolehoppning. Då sov Alissa över, sedan innan vi somnade så sa jag "Alissa kan vi inte dra till badet imorgon?" och då gjorde vi det, lite sådär spontant. Då tror jag att de hade lagt in musiken.

Det är väl inte så mycket mer jag har att säga om badet.
Nu ska vi hämta vår nya lilla bil "Sixten" och sedan äta på max. Ha en trevlig kväll!

Allmänt | | Kommentera |
Upp