Lazy monday

Idag är det måndag. Det är helgdag, dvs ingen ridlektion. Måndagar är så tråkiga. Man bara tänker på att helgen är över. Dagen skulle blivit bättre om man hade något att längta till. Men det har inte jag. Men längtar jättemycket till imorgon! Det är ridlektion, och så ska jag få dressyrkurs. Och innan det så ska jag, Tuva och förhoppningsvis Klara fota hestisarna som går i hagarna.
 
Men idag har det inte hänt så mycket. Vaknade av att Lufsen ville ut, så då släppte jag ut honom och somnade igen. Vaknade sedan av mitt alarm som sa åt mig att röra mig upp ur sängen. Gick sedan ner och åt en banan och gick upp till mitt rum igen. Kollade runt lite på datan, åt lunch och sedan fick jag värsta feelingen för att städa (say WHUT?). Jaa, nu för tiden brukar jag faktiskt STÄDA när jag har tråkigt. Och det behövdes verkligen! Det var kläder på golvet, fullt på skrivbordet och dammigt. Nu är det inget skit på golvet och jag har städat bort allt damm. Och igår så satte jag upp mina rosetter samt lite hästbilder på min vägg vid min säng.
 
Tro det eller ej, men jag har spelat in en TAG idag! Jag får så mycket impulser...Jag spelade igår in en Get to know me better tag, och idag spelade jag in en "Hästfrågor". De kommer strax upp på min kanal. Ska förhoppningsvis göra fler videos. Btw så har jag redan tre videos uppe. 1 video där jag rider Wera för första gången, och 2 stycken ridskolehoppningsvideos. Ni får gärna följa "Debbie Tängmark".
 
https://www.youtube.com/channel/UCa1HJgMYyqUGDM_rDs42Zuw
 
 
Allmänt | | En kommentar |

Måndagens hopplektion

I måndags var det hopplektion, och Essmeralda hade äntligen fått sin sadel, så då hade jag henne. Det skulle bli jättekul då det var så länge sedan jag hoppade henne. Hon hade bara hoppat en gång med sadel vad jag vet, innan jag skulle hoppa.
 
Jag gjorde iordning henne i ryktspiltan och gick in osv. Dock var det för få hål på stiglädrena så vi fick snurra de. Uppvärmningen var helt okej. När vi började trava över fem bommar så ökade hon väldigt mycket över bommarna och efter. Sedan började vi hoppa. Först hoppade vi studs en och en. Det gick ganska bra. Hade bra trav in, men det blev lite kämpigt över trestudsen, för hon är ju så liten. Min sits var ju inte goals då men jaja.Vi hoppade studsen två gånger innan vi la ihop en bana. Först en snäv sväng till 5 cavalettibommar, trav till studs, sedan svänga till ett litet hinder på typ 30 cm. Det gick jättebra! Studsen kändes bra. Kom i galopp men då jag tänkte att Essmeralda brukar sakta av till trav lätt så gasade jag på henne men tänkte inte på vägen till nästa hinder. Men det gick bra! Fick film på den banan.
 
Sedan var det samma bana men då var det tre travbommar till ett litet kryss, studs sedan att stighinder eller vad det hette. Stighindret var typ 40 cm. Denna gången gick det super! Efter krysset fick jag galopp, och det resulterade till att det gick ännu bättre på studsen! Och nu fick jag till vägen till stighindret. Är jättenöjd, men fick tyvärr inte film på det. Är supernöjd med Essmi! Och det var en bra sista lektion i den gruppen.
 
 
Allmänt | | Kommentera |

Hoppa på två ben

Igår så skrev Tilda till mig och vi bestämde att jag skulle åka hem till henne och hoppa lite! Jag kom dit vid kvart i sju på kvällen, lite spontant hahah! Tildas lillasyster följde med. Vi gick till något ställe vid ett dagis i Torvalla där det finns ett rum där vi ställe upp lite hinder. Vi hoppade lite olika höjder och kombinationer. Vi hoppade kanske 40-70 eller högre. Lite olika beroende på vad vi hoppade. Sedan ställde vi upp en oxer i en smal hall, Tilda klarade att hoppa den, men när henne lillasyser skulle pröva så ramlade hon och slog i handleden. Då så beslutade vi oss för att gå hem till deras hem igen. Vi åt lite godis och när det blev earth hour så spelade vi "Gissa ordet" eller vad det heter. Det var jag, Tilda och hennes familj. Det var jättekul!
 
När vi spelat klart så kom jag och Tilda på att hon skulle kunna följa med mig hem och sova över. Så that's what we did! Vi kom hem, satte upp hinder, bytte om till bra kläder och började hoppa. Efter ett tag så hade vi blivit fast vid en kombination. Det var först ett typ litet hinder som bestod av tre hinkar under en sopkvast som var 30 cm högt att skutta över, två galoppsprång till en 90 cm madrass för att sedan galoppera två galoppsprång till en sladd som var mellan en dörröppning med två kuddar under sig som var 70 cm i slutet. Först var båda lite mesiga. Jag ville inte hoppa för att jag inte vågade och Tilda trodde att hon skulle slå i väggen då hon har en hoppteknik då hon hoppar ganska brett så hon trodde hon skulle slå i väggarna. Men efter lite träning så klarade vi hela kombinationen från båda hållen. Alltså jag vet inte hur länge vi hoppade, men säkerligen minst två timmar! För sedan däckade vi i min säng hahah.
 
Kommer slänga upp ett inlägg om tvåbenshoppning lite senare! Hoppas bi hade en bra kväll och att ni släckte ner lamporna på earth hour!
Allmänt | | Kommentera |
Upp