Tisdags hopplektion

Hej!
I tisdags blev det en ny häst, Jamie. Har dock ridit henne innan i en annan grupp, och hon är helt okej. Hon var väldigt känslig och lyhörd hela passet. Kunde göra volt genom att bara vrida på axlarna och kolla vart jag skulle, och hon tog innerskänkeln jättebra. Vi började med en lite serpentinbåge in till mitten samt en volt in till X. Sedan lades det in lite galopp på långsidan för att sedan sakta av till trav, serpentinbåge, ut på spåret och galopp. Ingen volt då. Vi gjorde första övningen i andra varvet också. Sedan gick vi in på halva ridbanan och vände rakt upp för att trava över tre bommar för att sedan komma ut i valfritt varv. Det gick hyfsat. Sedan så galopperade vi på den delen av ridbanan också. Hon har ganska "flytande" trav och galopp som är lätt att följa med i.
 
Och till hoppövningarna. Först skulle vi hoppa en kombination. Först ett hinder med travbom, landa i galopp och ta ett galoppsprång, sedan ett plank. Sedan två galoppsprång till ett högre hinder sedan 4 stycken till till ett också "högt" hinder. I början var sista hindret bara en bom på marken, men allt höjdes eftersom. Det gick väldigt bra! Tror jag fick till alla galoppsprång, och hon hoppade allt! Jätteduktig!
 
Andra övningen gick också hyfsat. Vi hoppade hinder på diagonalen. Först snett igenom till ett hinder, ut på spåret och sedan snett igenom från andra hållet till ett plank, sedan räcke. Vi hoppade det två gånger, en gång från båda varven. Det gick super! Vi kom lite nära hindrena några få gånger men annars gick det bra!
 
Jamie var rolig att hoppa med! Har hoppat henne en gång i en annan grupp också dock, så visste "typ" hur hon var.
 
Film finns på instagram, @debbieshastliv
Allmänt | | Kommentera |

Fotodag på yrk

Hej! I söndags så var det en fotodag på Ystad ridklubb. Man kunde komma dit för att få några bilder med sin favorithäst, och även hjälpa till med att fixa hästarna inför fotning. De skulle nämnligen fota nya bilder till hästarnas boxar. På varje lektionshästs box hänger det en bild och lite info om hästen.
 
Jag åkte iallafall till stallet då för att vara med. Jag gjorde iordning Amigo och bortade han fin och tränsade honom i hans fina träns. Jag valde att få bilder på mig & Laika, samt mig & Amigo. Elvera valde jag inte då man max fick ta 2, och jag kan ju ta massor av bilder med henne och mig senare. Det blev jättefina bilder!
 
Red även ett pass på Elvera, men det inlägget om det har jag redan lagt upp.
 
Här kommer bilderna!
 
Jag & Laika
 
 
 
 
 
 
 
 
Jag & Amigo
 
 
 
 
 
 
 
 
Allmänt | | En kommentar |

Elvera

Hej! Jag har ridit Elvera lite medans jag inte bloggat.
 
I fredags så följde jag med en annan terminselev ut i skogen. En liten skrittur (men jag kunde trava lite). Jättemysigt, Elvera blev avslappnad och pigg! Det var en ganska kort tur. Jag red därefter även på en av gräsbanorna och lät Elvera galoppera av sig och så. Hon var väldigt fram för skänkeln och allmänt pigg. Väldigt kul då hon brukar bli väldigt "loj" inne på ridbanorna. Så det är nog kul för henne att få galoppera ute osv.
 
Jag red även i söndags. Skulle ha ridit med en kompis ut i skogen, men hon fick förhinder så det blev ett pass ute på gräsbanan igen. Det var ganska kallt och hade regnat hit och dit, men det gick att rida. Vill inte att Elvera ska gå allt för mycket innanför ridbanornas ramar.
 
Så vi jobbade väldigt mycket galopparbete. Jag red mycket i lättsits och ville få henne lite lägre i galoppen. Jobbade till sist på en volt så att hon inte bara skulle springa, utan att hon fick arbeta lite också. Prövade också lite galoppombyten. Kanske inte var så jättefint osv men det gick faktiskt några gånger! Hon var sjukt pigg på slutet och ville inte alls trava lugnt och fint hahah! Men hon var go och fin ändå.
 
Allmänt | | Kommentera |
Upp