Lektionen i tisdags

Såklart fick jag Essmeralda. Dagens övning var att vi skulle rida slalom på kvartslinjerna och medellinjen. Det gick väldigt bra. Vi skulle ställa hästarna vid varje kon, halvhalt ställa om, halvhalt ställa om osv. Det gick väldigt bra! Men hon var fortfarande lite tjafsig på samma sida som förra veckan.
 
Helt plötsligt saktade hon av till skritt. Frösökte få fram henne i trav igen, men då stannade hon och tjurade ihop. Typiskt Essmerlada...Men det gick bra. Fick igång henne tillslut.
 
Sedan gick vi in på stora mittvolten. Där skulle vi galoppera. Jag tror faktiskt att vänster är hennes "dåliga" sida så att säga. För där fick jag nästan ingen galopp i vänster varv. Men i höger varv gick det mycket bättre. Men sedan helt plötsligt så blev volten till huller om buller. Alla saktade av och jag fattade inte vad som hände hahah. Men det gick bra.
 
Lektionen överlag gick ganska bra. Nästa vecka är det sista gången med Essmeralda innan hästbyte. Och om det blir som tänkt så ska det bli hoppning. Ska bli skönt att få rida någon annan tanneponny än Essmeralda. 
Allmänt | |
Upp