Ridlektion på Sunny

Somjag skrev i förra inlögget hade jag Sunny! Vi värmde upp i skritt först, sedan trav. Sedan lade vi in volter i nedsittning vid A och C. Volterna gick bra med hon stretade jättemycket, men sedan blev hon fin! Sedan lade vi in galopp på långsidorna men fortfarande trav nersittning på volterna. Galoppen skulle vi stå i lätt sits på. Jag fick fart på henne så det kändes bra. Sedan bytte vi varv och skulle sitta ner i galoppen. Det gick jättebra!

Sedan började vi komma på en långsida med tre hinder. Vi skulle försöka få in 4 galoppsprång mellan varje, men det gick inte så jättebra för det blev alltid stopp så man kunde inte få upp farten innan. Jag vet ju såklart inte om de brukar stå på långsidan och vänta på sin tur men ah...Jag fick typ till 4-6 galoppsprång.

Det var också två ställen på långsidan på en båge där det var galoppbommar. Galoppbommarna gick väl helt okej. I början blev det inte så bra men sedan flöt det på. Sedan satte vi ihop alla hinder och bonnar till en bana. Först galoppbommarna, sedan galoppera en båge på kortsidan, vända in på linjen och sedan rida kortsidan, vända på långsidan och hoppa ett räcke, rida ut på spåret och sedan vända in på ett räcke igen. Banan var på 40-50. Banan gick jättebra! Kanske något tidigt hopp på långsidan men annars kändes det bra!

Undrar om vi har riktig hoppning nästa vecka, vi får se!Allmänt | |
Upp