Tisdags hopplektion

Hej!
I tisdags blev det en ny häst, Jamie. Har dock ridit henne innan i en annan grupp, och hon är helt okej. Hon var väldigt känslig och lyhörd hela passet. Kunde göra volt genom att bara vrida på axlarna och kolla vart jag skulle, och hon tog innerskänkeln jättebra. Vi började med en lite serpentinbåge in till mitten samt en volt in till X. Sedan lades det in lite galopp på långsidan för att sedan sakta av till trav, serpentinbåge, ut på spåret och galopp. Ingen volt då. Vi gjorde första övningen i andra varvet också. Sedan gick vi in på halva ridbanan och vände rakt upp för att trava över tre bommar för att sedan komma ut i valfritt varv. Det gick hyfsat. Sedan så galopperade vi på den delen av ridbanan också. Hon har ganska "flytande" trav och galopp som är lätt att följa med i.
 
Och till hoppövningarna. Först skulle vi hoppa en kombination. Först ett hinder med travbom, landa i galopp och ta ett galoppsprång, sedan ett plank. Sedan två galoppsprång till ett högre hinder sedan 4 stycken till till ett också "högt" hinder. I början var sista hindret bara en bom på marken, men allt höjdes eftersom. Det gick väldigt bra! Tror jag fick till alla galoppsprång, och hon hoppade allt! Jätteduktig!
 
Andra övningen gick också hyfsat. Vi hoppade hinder på diagonalen. Först snett igenom till ett hinder, ut på spåret och sedan snett igenom från andra hållet till ett plank, sedan räcke. Vi hoppade det två gånger, en gång från båda varven. Det gick super! Vi kom lite nära hindrena några få gånger men annars gick det bra!
 
Jamie var rolig att hoppa med! Har hoppat henne en gång i en annan grupp också dock, så visste "typ" hur hon var.
 
Film finns på instagram, @debbieshastliv
Allmänt | | Kommentera |
Upp